2010. december 29., szerda

Kedvenc évszak - szavazás

Melyik a kedvenc évszakod? - így szólt a legutóbbi kérdés a blog követőihez. Győzött a nyár :) Ami talán nem is meglepő, ebben a rövid nappalos, hideg télben. Remélem nem felejtem majd el, hogy júliusban is feltegyem ezt a kérdést, lám akkor a kánikulában milyen százalékok jönnek ki. Egyébként a nyár után a tél kapta a legtöbb szavazatot, a tavasz pedig a harmadik helyre szorult. Születési évszakom az ősz, csupán minden harmadik szavazónak kedvence.
Nézzünk egy kis évszaknézőt, hogy melyiket miért szeret(het)jük:
Tavasz: rügyfakadás, virágzás, vándormadarak hazatérése, nappalok hosszabbodása, melegedés
Nyár: meleg nappalok és éjszakák :)), fürdési lehetőség, zöld a természet, vakáció!!!
Ősz: lombhullató fák leveleinek színe, szüretelés, gyümölcsök, 
Tél: hó, téli csillagképek, téli sportolási lehetőségek, "se légy, se szúnyog"
Az évszakok képekben:




Egyesek szerint a kedvenc évszakod a személyiségről is elárul pár dolgot. Ha érdekel, hogy miért az a kedvenc évszakod, amelyik, akkor kattints IDE
Remélem arra is gondoltatok, hogy nagyon sok ember számára ismeretlen a hó, a 4 évszak fogalma. Úgy, ahogy mi is "csak" hallásból ismerjük a sarki féléves nappalt, a trópusi 3 évszakos "évet", a kínai 5 évszakot, vagy az esős és száraz évszakot.
Vivaldi: 4 évszak - Tél

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon tetszik ez az évszakos bejegyzés. Valóban sok dologról nem is tudjuk milyen értékes, annyira megszoktuk. Én a telet szeretem legkevésbé, de azt gondolom nélküle sokkal szegényebbek lennénk. Főleg a napsütéses havas táj nélkül. Az egyiptomiak mindig a Nílus áradását várták, az jelentette az új évszakot! BÚÉK!