2010. július 29., csütörtök

Kirándulniiiii!!!

Gyakran kérdezik barátaim, ismerőseim, hogy milyen túra-javaslataim lennének a vakációra, szabadságra. Ez változik a részt vevő személyek korától, számától, felkészültségétől, kényelmétől és számtalan egyéb tényezőtől is, de gondoltam néhány ötletet megosztok itt veletek. Hátha találtok közte megvalósítható javaslatot. A képekre kattintva bővebb leírást találtok (nem mindegyik képre érvényes...).

Kezdjük egy melegítő sétával Tusnádfürdőre, vagy ha az autó bírja a strapát akkor tovább a Szent-Anna tóhoz, a Mohos-láphoz, esetleg Bálványosra.

Mohos

Ha ez megvolt, akkor következhet a "másik" irány: gombásztúra a Hatodra, Uzonkafürdő látogatásával (a bekötőút nem a legjobb). A keményebbek persze gyalogolhatnak is, lehetőségben nincs hiány.

Uzonkafürdő

Aztán jöhet a harmadik nap: Brassó. Pontosabban a hegyek, amik körülveszik, nem a "nagybótok" a város szélén. Előbb fel a Cenkre, aztán még fennebb a Salamon-kövek vonalán a Keresztény-havasra, majd a Nagykőhavasra. Aki ezt egy nap alatt megjárja, az ne is olvassa tovább az ajánlót!

  

És ha már a hegyeknél tartunk, akkor vegyük még sorra, hogy mi marad a "hétre". Hogy a fokozatosság elvénél maradjunk, kezdjük az alacsonyabbakkal és úgy haladjunk egyre feljebb. Persze ide már nem árt, ha magatokkal visztek valakit, aki már járt ezeken a helyeken, vagy olyan túristakönyvet, amely részletesen leírja az út hosszát, nehézségi fokát. Tény, hogy lentről is szépek a hegyek és finom a sült hús a hegy lábánál is, csak akkor nem szabad megsértődni, ha azt mondják rátok: kocaturista. Az összecsukhatós szék mindenképp maradjon otthon a táskarádió társaságában:

Egyeskő - Nagyhagymás - Gyilkos-tó

Zákány gerinc

Csukás

Királykő

Retyezát

Bucsecs

Fogarasi-havasok

Erőt, kitartást, jó időt!!!

Nincsenek megjegyzések: