2011. április 9., szombat

Erőss Zsolték újabb expediciója

Az erdélyi származású Erőss Zsolt, "A magyarok a világ nyolcezresein" program keretén belül újabb hódító útra indult: a cél ezúttal, a világ negyedik legmagasabb hegycsúcsa, a Lhotse (8516 méter). Április 9-én értek Katmanduba, innen próbálják elérni az idén 55 éve először megmázott csúcsot (1956. május 18 - a svájci Fritz Luchsinger és Ernst Reiss). A csúcsra eddig közel 400-an jutottak fel, ebből 21 nő. Az expedíció tagjai (balról jobbra): Erőss Zsolt, Kollár Lajos, Mécs László, Horváth Tibor és Gál lászló.


A magyar hegymászás eddig tíz nyolcezer méternél magasabb csúcsot ért el, ez lenne a tizenegyedik. Ha ez is sikerül, akkor már "csak" 3 marad. Sok sikert a csapatnak!
Az eseményt követhetitek a következő linkeken (http://www.hoparduc.huhttp://www.komarnicki.hu/news.php?extend.29.1)A Lhotse

Az Everest árnyékában (balról az Everest, jobbra a Lhotse)


2 megjegyzés:

Névtelen írta...

En szurkolok nekik, de szerintem a jo kozmondas az lenne, hogy addig jár a korso a kutra amig el nem torik.

csabesz írta...

Igazi, bátor emberek! Az életnek úgy gondolom akkor van értelme, ha van benne olyan dolog, amiért érdemes élni, amiben örömünket leljük! Otthon a tévé előtt is lehet üldögélni, de akkor nem látunk messzebbre...az orrunknál.