2010. augusztus 1., vasárnap

Újra Kommandón

A kommandói napok idén is jó alkalmat szolgáltattak, hogy fellátogassak a településre. Kovászna végéig csodálatos az út - még a kisvasútat is kipróbáltuk - ám onnan tovább csak a legbátrabbak és legelszántabbak vágjanak neki autóval. Ha valaki szívproblémával érkezett Kovásznára, akkor azt eltanácsolnám ettől az úttól, hisz még az egészséges ember is szívzörejt, agyrázkódást kaphat. Aki ismeri a turistaútat, netán jó kondiba van, az jobb, ha gyalog vág neki az útnak, úgyis felér az autó előtt. Fent már minden nagyszerű, a táj csodálatos. Érdemes meglátogatni a lápot, felmenni a Lakóca tetőre (Kovászna megye legmagasabb pontja a maga 1777 méterével), vagy csak sétálni a lengőhídon, a faluban, gombászni az erdőben.

Ég és föld között repülj velem...

Kovászna végétől a siklóig sétáltat a kismozdony

Onnan nincs tovább

Kilátó

A kommandói lengőhíd naplementében

Kommandói napok 2010 - színpadon a Szimpla Kárpáci :)))

Kommandó by night

Van aki kövületet gyűjt...

...és van, aki a Lakóca tetőre megy

A lakócai meteorológiai állomás egyik érdekes eszköze a napfénytartam-mérő (mennyit süt a Nap?)


Kellemes hetet! 

3 megjegyzés:

ZsuZsa írta...

Komandó tényleg szép hely, az oda vezető út igazán próbára tesz, de a ma délutáni esőzés még alakított ám rajta, és sajnos a járhatatlanság irányába . . . a hétvégén a sok koncert között gyurgyalag vendégeimmel bepillantottunk a lápba is, kár hogy téged nem láttunk :-)

köllő zsolt-ágoston írta...

A mai "monszun" kapcsán épp arra gondoltam, hogy milyen lehet Kom(m)andóra esőben, ködben, hóban feljutni?

Névtelen írta...

Szép hely, horgászatot szerveznék a nyáron ide, ha tudnál valami infót, hogy ki a viz kezelője, meg hogy ez a kép amit a Baszkáról készitettel a falutól mégis mennyire és milyen irányban van.