2013. április 12., péntek

Nyertesek

Köszönöm a beküldött megfejtéseket. Picit örültem annak, hogy mindenkin kifogott a feladat, bár bevallom olyan állatokat is megtaláltatok, amelyeket eredetileg nem szándékosan "helyeztem" a szövegbe. Íme a helyes megoldás, vastaggal jelölve az állatok:

Nyár és tél között színes levelű erdeivel fennhéjazik az ősz. Vérvörös fák, sárguló sás, karcsúsodó lombkorona, krákogó varjúsereg jelzi, hogy egyik évszak helyére másik fog lépni: becsuk a nyár, kinyit az ősz. Eltűnik a zöld, helyette az erdő mindene vérvörös lesz, megérinti a leveleket a távolban sündörgő tél fagyos, aszú lehelete. A Nap utolsó meleg sugarai azonban még előcsalogatják a pihenésre készülő tücsök és hangya, meséből is ismert példányait.  Beszélgetésükből az utolsó langyos sugár tüzet szít a kötődéshez.
A gólyacsalád is elrepült. Nemsokára elnyúlik a hótakaró a mező felett, mindent ellep kevély fehérségével a tél. És már itt is van. Csak néhány kóró kapaszkodik kifelé a hótakaró al, de így sem olyan a táj, mint ősszel. Bár ez is szép, csak légy jól felöltözve és ne felejtsd el a kesztyűt, sálat, mert ha nem megver éber figyelője a télnek: a fagy. Azért ne feledkezzél el, az itt maradt, vagy nálunk telelő madarakról sem. Éhes a cinege, a pinty, a vörösbegy és örömmel fogadják a zsíros magvakat.

A nyertesek (a díjak átvételét megbeszéljük ímélben):
Munkafüzet: timitimi
Iskoláink névadói: laszloannamari, Endre Győri

A többi résztvevőnek köszönet, a munkafüzet és könyv iránt érdeklődőknek privátban válaszolok. 


1 megjegyzés:

Névtelen írta...

feloltozve...ott lapul az oz :))