2010. április 27., kedd

Közvélemény-kutatás

2010. április 28., szerda


A legutóbbi közvélemény felmérésben az oldal látogatóinak környezetvédelmi szokásai után érdeklődtem. Ami biztos, hogy kivétel nélkül mindenki tudja mire szolgál a szemétkosár (gondolom a 3 "hibás" választ adót is csak a több válasz lehetősége zavarta meg, azért nem jelölte be ezt a választ is).
A virágszedésnek már többen nem tudnak ellenállni (a válaszadók fele), de gondolom itt is inkább pitypang-koszorúról és katángkóróról van szó, nem védett növények gyüjtögetéséről, leszedéséről.
Az elemgyűjtés csupán 11 szavazónak "eleme", pedig az egyik legkönnyebben gyűjthető, veszélyes hulladékról van szó. Sepsiszentgyörgyön a Sugás áruház mellett (az újságos bódénál) van kihelyezett szárazelem gyűjtő, de a Tegánál is leadható. Első lépésként ajánlanám a drágább - de mivel nagyon sokszor újratölthető - mégis olcsóbb akuk, újratölthető elemek használatát.
A szemetelők megszólítása kényes téma...A kisebbeket én is könnyebben "rendre utasítom", de a "bácsikkal, nénikkel" már óvatosabban járok el. Jól bevált módszer, hogy az eldobott tárgyat utánuk viszem és visszaadom, mondván, hogy "el tetszett veszíteni valamit". Általában megköszönik :)))
Én is köszönöm a válaszokat.

1 megjegyzés:

Bea írta...

Tanárbácsi mi az a katángkóró? O.o