2010. február 14., vasárnap

Irány az Egyeskő!

2010. február 14., vasárnap

Vonattal a Csíkszentdomokosi állomásig kell (és lehet) menni, innen Balánbányáig autóbusszal, vagy gyalog (ez utóbbi kissé több időt vesz igénybe). A központból jobbra kell feltérni a Kovács pataka mellett, szép időben már látszik a hegy. Alig 200 méter után balra be kell menni az erdőbe (a jelzés jól követhető). Itt egy tájékoztató tábla is van kihelyezve, rajta a területre vonatkozó szabályok, védett növények és állatok.

Isten hozott a Békási szoros - Nagyhagymás Nemzeti Parkba

2 órás gyalogút végén (ez persze csökkenhet, vagy növekedhet az évszak, a túrázók erőnlétének függvényében) előttünk az Egyeskő és mellette a menedékház (bővebben ITT!).

Az Egyeskő



Innen túrázni lehet az Öcsém tetőre, a Nagyhagymásra, de távolabb is, egészen a Gyilkos tóig. A területről még több fotót ITT láthatsz .


A Nagyhagymás az Egyeskő irányából nézve

A menedékház elég rossz állapotban van, de használható.

Kellemes túrázást, jó napot!

2 megjegyzés:

szeterka írta...

Köszönöm az élményt,nagyon szépek a fotók!
A szülőfalumban,ha tiszta az ég ez a látvány fogad. Szokták is az emberek mondani:látom Öcsémet!Aki nem ismeri a szólást csodálkozik...
Üdv!

Köllő Zsolt-Ágoston írta...

Szerencsés vagy monik, ha szülőfaludból látod az Öcsémet :) Mindig szívesen megyek oda, mert nagyon szép, úgy télen, mint tavasszal, nyáron és ősszel. Igaz ősszel még nem voltam csak láttam az útról...Talán idén. Köszi a megjegyzést!